Legalizacija nepremičnin

Strokovna pomoč pri legalizaciji neskladnih in nelegalnih gradenj.

Novi Gradbeni zakon (GZ) ohranja redne postopke, preko katerih se omogoča popolno legalnost posameznega objekta, seveda v primeru, da je objekt skladen s prostorskim aktom in s predpisi ter da je preverjena njegova ustreznost in varnost, uvaja po tudi nekatere nove institute.

Za objekte, ki jih ni mogoče legalizirati po redni poti (zaradi neskladnosti s prostorskim aktom itd.), GZ predvideva več možnosti legalizacije:

  • Legalizacija, ki se nanaša na objekte, ki so bili pred uveljavitvijo GZ sicer zgrajeni na podlagi gradbenega dovoljenja, vendar so izvedeni tako, da so neskladni z gradbenim dovoljenjem.
  • Legalizacija objektov daljšega obstoja se nanaša na objekte, ki so bili nekoč legalni po zakonu.
  • Legalizacija objektov, ki so zgrajeni brez gradbenega dovoljenja pred letom 1998 (amnestija) in od tega datuma obstajajo v enakem obsegu in enake namembnosti na istem mestu.
  • Legalizacija objektov, grajenih po letu 1997 in pred uveljavitvijo GZ. Dejansko gre za objekte, ki niso dovolj stari, da bi jih bilo možno legalizirati po načelu amnestije in presegajo manjša odstopanja od gradbenega dovoljenja.

Compare Listings

Title Cena Status Tip Površina Namen Sobe Kopalnice