Gradbeništvo in projektiranje

V podjetju obvladujemo najbolj zahtevne gradbene projekte – od novogradenj do adaptacij obstoječe arhitekture. Strankam zagotavljamo nabor storitev, ki obsegajo vse gradbene faze: od zagotovila zemljišč, projektiranja, načrtovanja in izvedbe, do brezhibnega prevzema ali prodaje novogradnje po enotah. Z inovativnimi pristopi, sodobnimi orodji vodenja in načrtovanja ter bogatimi, več kot 30-letnimi izkušnjami smo kos vsakemu gradbenemu projektu.

Posedujete zemljišče za prodajo ali investicijo?

V Ljubljani ali neposredni okolici, velikosti 400 m² ali več.

Gradbeni inženiring

Inženirski in gradbeni del podjetja Aba se danes uvršča med priznane načrtovalce in izvajalce na področju gradnje in prenove stanovanjskih objektov, poslovnih prostorov, hotelskih in turističnih kapacitet, industrijskih obratov, OPN in OPPN projektov ter vseh ostalih objektov. Strankam zagotavljamo brezhibno izvedbo vseh gradbenih faz. Poskrbimo za vso gradbeno dokumentacijo (idejni projekt, glavni načrt, gradbeno dovoljenje), zakonsko zahtevana dovoljenja (kulturna, vodna, okoljska, operativna), pripravljalna dela na gradbiščih, zidarska dela in za samo izvedbo projekta. Izvajamo tudi nadzor nad projekti v vseh gradbenih fazah.

Oglejte si nekaj naših gradbenih in nepremičninskih projektov.

Super nadzor nad projekti

Kot uveljavljeno podjetje uspešno delujemo na področju super nadzora nad privatnimi investicijami, bančnimi investicijami ter kvalitetno svetujemo bančnemu sektorju pri razvojih projektov.
Zavedamo se, da lahko nepremičnine, še posebej pa večji nepremičninski projekti predstavljajo breme podjetju ali banki. S pravilnimi pristopi in profesionalnimi rešitvami lahko optimiziramo delovanje družb, jih razbremenimo slabih naložb, vzpostavimo dolgotrajen in kontinuiran danarni tok, predvsem pa povečamo dobičkonosnost vloženih sredstev.

Arhitektura in projektiranje

Projektiramo in vizualiziramo objekte, notranjo opremo za stanovanja, stanovanjske hiše, restavracije, apartmaje. Od ideje, načrta in vizualizacije do končne izvedbe. Načrte objektov pripravljamo po najnovejši metodi BIM (angl. building information modelling), s pomočjo katere oblikujemo, gradimo in vzdržujemo objekte skozi celoten življenjski cikel. Metoda omogoča sodoben način gradnje in projektiranja, s katero bolje zagotavljamo kakovost, sledljivost in obvladovanje stroškov projekta. Omogoča sodelovanje vseh vpletenih na istem, usklajenem 3D modelu – pomembne odločitve se sprejemajo na enem mestu. Pri projektiranju objektov sodelujemo z najboljšimi arhitekti in projektanti ter s tem poskrbimo za optimalno umestitev objektov v okolico za kar najboljšo izkoriščenost zemljiških površin, sodoben dizajn ter vselej prijetno bivanje stanovalcev.

Celovito projekt zajema študijo fasade, zunanje izolacije, modela objekta, pohištva, razsvetljave, tlakov, talnih oblog, notranjih vrat, suhomontažnih elementov, stropa, obdelave in barve sten, tapete; izdelavo energetskih, svetlobnih, vetrnih in drugih analiz; 3D vizualizacijo z realnimi vzorci materialov, video in virtualno vizualizacijo (sprehod po stanovanju) itd. S takim načinom projektiranja in oblikovanja bodoče nepremičnine si lažje predstavljate doživeti ambient še preden se začne gradnja ali opremljanje prostorov.

bim5
bim4
bim3
New slide
Play
previous arrow
next arrow

Sanacija in adaptacija

Sanacije objektov danes obsegajo tretjino gradbenega posla. Gradbene sanacije in popravila objektov so pomemben del gradbeništva, zato smo se v podjetju specializirali za najrazličnejše sanacije objektov: Izvajamo energetsko sanacijo stavb za izboljšanje energetske učinkovitosti, statično sanacijo gradbenih konstrukcij, sanacijo plesni in vlage na splošno ter sanacijo vlage po poplavah, restavriranje zgodovinskih objektov, sanacijo arheoloških objektov; sanacijo fasade, balkona ali ravnih streh; sanacijo kopalnic itd.

Trajnostni razvoj

Upoštevamo najsodobnejše tehnične ter ekološke standarde in ustvarjamo bivalne ter delovne prostore za vse prihodnje generacije. Zagotavljamo vam partnerstvo, ki temelji na našem strokovnem znanju in predanem delu, posvečeno iskanju prave kombinacije odgovorov in rešitev, edinstvenih za vašo situacijo in vaše podjetje.

ISO 9001
ISO 50001

Compare Listings

Title Cena Status Tip Površina Namen Sobe Kopalnice